vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

"Tiszta beteg egy elmevilág!"

Műfaj: ÉrdekességCimkék: úton-útfélen, őszintén, a bkv-ról, vélemény, közéleti kritika

Nem kenyerem a zsémbelés,de már tényleg nem tudok mást kipréselni magamból.Szerintem aki itt még normális,az nem normális!Hiába nem veszek már évek óta semmilyen újságot,hiába dobtam ki a szokol rádiómat az ablakon,az internetet nem tudom elkerülni - és a híreket,megosztásokat.És kezd már sok lenni.

Mindenek előtt leszögezném,nekem nincs rossz kedvem,én már alapból ilyen vagyok.Mondják,hogy annak idején már a születésem után rögtön felsírtam,annyira depis voltam,ez pedig annyira lerontotta a tanulmányi eredményeimet,hogy az újszülött osztályt is ismételnem kellett...
A hülyeséget félretéve,gyakran csodálkozom,hogy emberek miként képesek túlélni a mindennapokat,amikor annyi minden van a józan ész ellen,hogy itt naponta horrorvígjátékokat lehetne forgatni,csak egy szál kézi kamerával!Bejárta a napisajtót a kiabáló,káromkodó ellenőr,akit azóta már el is távolítottak az állásából - mert valaki felvette az alakítását mobiltelefonnal.Na és ha ez a videó történetesen nem kerül fel a netre,akkor ez az ember még mindig ott dolgozna?!Szándékosan nem illetem különféle jelzőkkel,hívhatnám mindenféle baromnak,agresszív állatnak,idegbetegnek,meg még ki tudja mi lett belőle azóta egyes hozzászólók szerint.
Én személy szerint csak a lelki sérültet láttam azon a videón,oka bármi lehet,családi,munkahelyi,gyerekkori élmények.Senkit nem érdekel,csak az hogy bunkó módon viselkedett,talán mintha nem is önmaga lenne.
Aggasztó,hogy egyre több embertársamon figyelek meg hasonló tüneteket,magamon is.A magánéletben,itthon vagy vásárláskor egészen más vagyok,mint a munkahelyen.Ott néha én sem ismerek magamra,embereket sértek meg,kollégákat bántok meg amikor rám jön a dühroham,csodálkozom,hogy valaki még egyáltalán szóba áll velem.És ráadásul még csak nem is emberekkel foglalkozom,mint az ellenőr,vagy akár egy pénztáros a hipermarketben.Alapvető elvárás,hogy aki emberekkel dolgozik,maga is legyen az!Viszont úgy tűnik,nincs az a pszichológiai teszt,szűrő eljárás,amellyel ki lehetne szűrni a lelkileg labilis egyéneket,különben nem dolgozhatnának pedofil óvóbácsik,gyerekverő tanárok,gyilkos hajlamú ápolónők,hatalmukkal visszaélő,erőszakos rendőrök,és még sorolhatnám.
De már az is megfordult a fejemben,hogy napjainkban az emberek egyszerűen ilyen ütemben mennek "gallyra" lelkileg,amortizálódnak le ijesztő ütemben.Az elvárások minden munkahelyen csak kúsznak egyre feljebb,de a követelmények ugrásszerű növekedését sehol nem követik a bérek,vagy a kicsit emberségesebb bánásmód!Ellenben szinte mindenhol ki van plakátolva a láthatatlan gigaposzter:-EL LEHET MENNI,EZREN ÁLLNAK SORBA A HELYEDRE!
És akkor még ott vannak azok,akik már jó ideje próbálnak beállni valamelyik említett sorba,elszegényedve,eladósodva,elcsüggedve mert mindenhol azzal etetik őket,majd keressük telefonon,majd értesítjük...Van akit már évek óta hülyítenek ezzel,közben már hajléktalan lett,mert érettségivel,szakmával ennyire jutott.
Késő este hazafele menet a metrón gyakran látom beszállni a narancssárga ruhás fegyenceket,ahogy mennek éjszakai ügyeletbe parkot gondozni,virágokat locsolni,kutyaszart takarítani.
Igen,mert nálunk valamivel fejlettebb,emberibb országokban tudtommal azokat ítélik közmunkára,akik valami rosszat csinálnak.Bolti lopás,közlekedési kihágások,egyebek.Itt azokat büntetik így,akik csak dolgozni szeretnének,nem pedig lopni,csalni,sikkasztani!
Az ellenőrre visszatérve,lehet hogy ő attól kattant be,hogy túlságosan komolyan vette a munkáját,miközben nap mint nap csak azzal kellett szembesülnie,hogy ő mekkora geci,mert a BKV ellenőrök már csak azok.Azaz szánalmas fizetésért minden lehetséges sértést lenyelni,és mintha mi sem történt volna,menni a következőhöz...Lehet hogy én egy idő után már gyilkolnék.Ő csak kiabált és szitkozódott.
Az ellenkező példája pedig ott áll a metróbejáratnál - és alszik!A sztrájkoló ellenőr tipikus példája (-Van jegye?Mer" leszarom...)
Hozzám hasonlóan bizonyára sok mindenkinek megfordulhat a fejében,hogy akkor mi a bánatnak vettem jegyet,bérletet.Érdemes pénzt költeni?Azzal nyugtatgatom magam,hogy nem az ellenőrnek veszem a havibérletet,hanem a közlekedési vállalat fejlesztését segítem elő.
Hogy még sokáig,minél tovább zötyöghessek a 3-as metró kitűnően bevált 40-50 éves szovjet szerelvényein,folyamatosan reménykedve hogy egyszer majd alattam gyullad ki.Hogy hamarosan teljesen megsüketülhetek az utazáskor,mert eddig csak félig vagyok hallássérült,reménykedve,hogy egy szép napon majd alattam törik ketté,és a z utolsó pillanatban talán megörökíthetem.Egy szó mint száz,én már ezen a vonalon nőttem fel,ezt szoktam meg,ezen is akarok megdögleni...
Szívesen fizetek továbbra is a koszos,fapados,fűtetlen buszokért,a talán jövőre,vagy soha meg nem érkező új spanyol villamosokért.
A mindennapos káoszért,az állandó villamos-vagy metrópótló busz keresgélésért.Az hogy ezek miatt egyre gyakrabban kések el a munkahelyemről,nekem minden pénzt megér!
Hogy némelyik csősz tényleg akkora bunkó,hogy ha leütném,rongálásért vinnének be,igazi prémium szolgáltatás.
És ezzel körbe értünk.Lehet hogy én se lennék különb egy idő után,itt már nagyon sok mindennek kellene megváltoznia ahhoz hogy ne romoljunk tovább,és ne kezdjük el hamarosan egymást marcangolni,mint a zombik.

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.