vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Neked szól!

Műfaj: PrózaCimkék: emberismeret, sors, harag, düh, nem értem

Mi inspirált ennek a "versnek" a megírására, melynek címe: "Szabadság"...? Hát, csak annyi, hogy olvastam a "Fonák" c. cikkedet. Véleményt nem alkothattam alatta, mert letiltottál alóla. Mégis megértelek...

A cikk íróját kiről szólsz (beszélsz), írsz, bár felületesen, de írásain, megnyilvánulásain keresztül, lehet alig-alig, de azért felismerem. Mint ahogy Téged is.

Nekem ez nem nehéz. Nagyon jól felvázoltad e témát, mert sok egyéb másban, de ebben is tehetséged van. Nem tőled, tőle tudom.

Hajléktalan "barátod" végül is kipellengérezed, a köztudatnak sanyarú sorsát odaveted. Te tudod miért, és mennyi idő után teszed. Ez már nem is annyira érdekes... ki paterolja ki a másikat, vagy fordítva, ha egyszer már mindketten "szabad" emberekké lettek.

Ez írásodból más nem igen, de a sértettséged derül ki, nem az, hogy ki vagy te, vagy ki ő...

A cikk kiváló, mit ajándékba tőle kaptál - ezt mondod. A kísérő szöveg, a keresetlen szó, mely - elhiszem - kissé mellbe vágott, ki nem ismeri az íróját: - Itt van "Nesze" szinte vérlázító ez így,
ha úgy veszem. De neked miért, ha egyszer őt ismered.

Akinek szánta írását ez a "Valaki" te vagy, lehet róla szól,.. témáját tekintve szívbe markoló. Nem tudom! Lehet. Te mondod. Ki nem ismeri magát a szöveget, akár ez el is hanyagolható, hiszen nem tudni hol (interneten, facebookon, akárhol is...) de olvasható. Bárkiről, ki hajléktalan elmondható, mert egy sors van mögötte, mi sokak számára lehet rossz, nem éppen elhanyagolható.

Az írója "Istennel vitázik a sorsa miatt"? Neki nagy ügy! Sokan vagyunk mi is ezzel így. Te vajon kivel?
Hányan megtehetnénk szinte ugyanezt. Nem mérvadó. Legfeljebb kinek tehetsége van rá, írásba (hová tehetné máshová) foglalható.

Az olvasónak ettől bűntudata lesz - mint írod, amikor olvassa a "meleg lakásában, a laptopján, interneten"... Az érzés órákkal később is ott motoszkál a fejedben. Gondolkodsz. Miről? Hogy mindez - bizony - igaz is lehet? Mit tett, vagy nem, de tehetett volna, mi ennyire felette elhatalmasodhatott? Hogy tollat ragadott ő is? Akár mint te? Miért, Te mit tettél, teszel? Őt kiadtad, búbánatod idegenekkel megosztottad.
Ez az, mi az olvasóban - elsőre - megfogalmazódik, ha téged olvas, de ez így - azt hiszem - kevés... csak te tudod...

Mit tehetne mást ez ember "hajléktalan" magáért, kinek az élete kisiklott egykoron, ha már többet nem tud magából adni, felmerül a kérdés. Vagy nem akar tenni, és kénytelen megosztani életét olyannal is, amilyen te vagy, ti vagytok, vagy én, vagy sokan mások?
Mert hiszen jól tudom, az életében nem egyedül te voltál, voltunk, vagyunk egy páran, köztünk te is... Erre ő most is azt mondaná, ne a történettel foglalkozz, főleg nem, hogy kivel: Nézd az írást, arra mond, jó vagy, rossz, ne a személyre vonatkoztass!

- Szerintem, mint írás, mit feltettél nagyon jó, az érzéseidről árulkodó, és a te igazságodról szól, kifejező! Szívesen olvasnám viszont az igazat, tőle, ami mögötte van, miért látod benne csak a rosszat. Hiszen veled is jót tett - mint mondod egyszer-többször.
Benned és mindenki után miért már csak a rossz maradt? Ezt nem tudom!

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Eddig 3 hozzászólás érkezett.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.


1. Zseva   (#30178)

2015. február 08. 07:40

Akinek viszont szól, az úgy látszik nem olvasta..., pedig Neki szól... Más lehetőség nem lévén külön cikkben tettem fel a "Nem értem"... c. versemet, amihez viszont hozzá szólt... Le vagyok tiltva nála, így elég nehéz kommunikálni..., megnehezíti a dolgom, hogy nem a "Fonák" c. cikke alatt mondom el a véleményemet..., csak holmi utalásokkal, hogy az is értse, akit érint...

 


2. Zseva   (#30097)

2015. január 19. 15:43

Olvastam... Köszönöm..

Válasz idegen hozzászólására (#30093).

 


3. idegen   (#30093)

2015. január 15. 22:57

Elolvastam. S majd reagálok....,