vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Nyugati oldal, keleti oldal, református vallás vagy római katolikus

Műfaj: PrózaCimkék: nem is oly rég

Kezébe fogott egy patkót, és halvány mosollyal nézett rám, bekeményített. Vállán megfeszültek az izmok kiegyenesítette a patkót, és a kezembe adta. Megsütött.

Nyugati oldal, keleti oldal, református vallás vagy római katolikus

Keresztapám, még csak udvarolt édesanyám nővérének, mikor szombat este elmentek a bálba édesapámmal és persze jöttek a csajok is, konkrétan keresztanyám, és édesanya is, meg Julika néném, a nagybátyámmal Janibával. Ők még nagyon fiatalok voltak, kellett rájuk vigyázni a táncházban. Az ötvenes évekről beszélek, néhány évvel a Nagy Háború után. Római katolikus házból születtem, ha hiszek, ha nem. Ahan! Persze ez még csak randi volt, később jöttem én a hatvanas évek elején. Na szóval! Buli! És ott volt a balhé, mint most is szokott ez lenni. Verekedés.Édesanyát lekérték durván, Giovanni habár mérges lett, de akkor még nem bántott senkit, viszont keresztapa vissza akarta kérni Piroskát táncra. A sportoló boxoló srác nem akarta visszaadni, hisz anya igazán szép lány volt, mondjuk nekem királylány. Nem a keresztapu, és nem apám rágott be, hanem Janibátyám.(épp nem vigyáztak rá) Indult a heddelhadd, az alvégesi katolikusok megadták az áment.
Nyugati oldal, keleti oldal, haddelhadd!

Janóka! Te infantilis vagy!
Ne mán Janibá!
Hosszú az ujjad, nem zongorázol?
Ne mán Janibá!
A zene az jó Janó!
Mit csesztetsz Janibá!
Infantilis vagy!
Nagybraratyó! Bokán rúglak!
(nevetett)
Kezébe fogott egy patkót, es halvány mosollyal nézett rám, bekeményített. Vállán megfeszültek az izmok kigyenesítette a patkót, és a kezembe adta. Megsütött.
Szegeden voltam katona, a te életed majd ott lesz végleges.
Meghaltak, már csak Apa van nekem!

vissza a főoldalraajánlom ezt a cikket

Még nem érkezett hozzászólás.
Új írásához regisztrálj, vagy lépj be a jobb oldalon.