Legújabb cikkek

Őszbe tévedőn

Emlékszel, mennyi ősz múlt, te hagytad, én sem mondtam semmi fontosat. Neked így jó, s én lapozom a napokat, mintha minden csak álomban történne velem.

Írta: Sonkoly Éva

Egy

Egy élet. Az egyszeri, elsuhanó világban tett tudatlan lépések, botlások, a megszokás langyos vize. Egy lélek, egy váratlanul elkapott pillanat. Egy.

Írta: Mayer Imola

Leèlt èlet.

Számottevès az elmúlt 70 èvről. Gyerekkor, házasság, gyerekek, halál. Egyedülmaradás kèt felnőtt gyerekkel. Házasságok, válás, unoka.....menekülès az èlettől.

Írta: Varga Etelka

Bosch

Te mindenki vagy, én meg én. Te hasonlatos vagy hozzám, mert hasonlatos vagyok hozzád. Te azt mondod mit én mondok. Te azt gondolod, mit én kiálltok. Te vágyakat írsz. Én csak mondatokat. Te mondattal felelsz, és én meg érzelmekkel.

Írta: Bangó János

Szerelem

Kezedet kulcsoltam kezemmel, egy lobbanás szellő hajadba kapta az est illatát, mosolyt csalva mindkettőnk szemébe. Mezítlen testét duruzsolta felénk az esti ég, mondtad, köszönöd, holnapra már vár Budapest zsongó élete. És megvolt az első igazan eperízű csókom.

Írta: Bangó János

Legújabb versek

Mitől féljek veled

Írta: Szat

Pandaemia

Írta: Szat

Támogat a félelem

Írta: Szat

Ennyi

Írta: Maat

Nem akarok meghalni

Írta: Bangó János

Üzenet

Írta: Sonkoly Éva

Csiklandós csikótojás

Írta: Szat

Vágy

Írta: Bangó János

Néma kiáltás

Írta: Neubauer József


Legolvasottabb cikkek

A macska szó eredete, története, jelentése, előfordulása és használata

„A kalandozások, vándorlások után új hazába, ám mégis idegen környezetbe került magyarság elsősorban az ott talált szláv lakossággal, valamint a környező szláv népcsoportokkal került összeköttetésbe..."

Írta: skuolfi

Bűn és bűnhődés

Újabb beadandó, Felhasznált irodalom: Mihail BAHTYIN, Dosztojevszkij poétikájának problémái, Bp, Osiris, 2001. TÖRÖK Endre, Az orosz irodalom a XIX. században, Bp, Gondolat, 1970. FEJÉR Ádám, Raszkolnyikov, a humanista eszme áldozata, Bp, TKK, 1989. Nyikolaj BERGYAJEV,Dosztojevszkij világszemlélete

Írta: skuolfi

Edgar Allan Poe The Raven című versének és magyar nyelvű fordításának elemzése kontrasztív nyelvészeti szempontból

„Egyszer egy magányos éjféli órán, miközben gyengén és kimerülten merengtem furcsa, különös hangjaival körbevéve elfelejtett mondáknak, bóbiskoltam, majdnem el is szundítottam, mikor hirtelen jött egy kopogás. A szobaajtón mintha kopogást, kaparászást hallottam volna..."

Írta: skuolfi

Borderline

A személyiség zavarok tudományos tipizálása és rendszerbeszervezésének során Adolf Stern pszichoanalitikus (1938) használja először a terminust: Borderline personality disorder- röviden BPD. A mentális rendellenességek kórmeghatározó kézikönyvébe (DSM III) az Amerikai Pszichiátriai Társaság 1980 ba

Írta: Molnár Zsolt

A börtönszleng

Témaválasztásom talán szokatlan. Azért találtam ezt a kérdést érdekesnek, mert a szleng első megjelenése, tényleges kialakulása - mely igen messzi korokra nyúlik vissza - szintén a bűnözésnek köszönhető. A szleng eredetileg tolvajnyelv volt, a törvényen kívüliek (gyakran kisebbségek) nyelve..

Írta: skuolfi

Legolvasottabb versek

Láthassam Őket!

Írta: Neubauer József

Talán örökké.

Írta: Neubauer József

Ébredés

Írta: Ködmadár

A Nőnek.

Írta: Rézi

Vágy

Írta: Bangó János

A Világ könyvtárában

Írta: pillango

Bennem van

Írta: Huszár Krisztián Tamás

Black Ice : Egymásközt

Írta: Black Ice

Svéd gyerekversek

Írta: Tóth László


Egy vers csak úgy

Érzéketlenség

Írta: Ryan Turner

Réteg amit lehámozni kell

Írta: feketetulipan

Honesty éhes

Írta: Magdileona

Hétvége után

Írta: Magdileona

Remény

Írta: lengyelsas

Születés

Írta: Joseph B.

Egész nap

Írta: Sonkoly Éva

Tudod

Írta: Veronai

Egyedül a viharban

Írta: Álom

Egy cikk csak úgy

H

Tényleg megmaradunk természeti lényeknek, vagy morális lényekké is válhatunk egyszer? Egyáltalán megmaradunk? Benne van egyik kedvenc íróm Márai Sándor is...

Írta: Arkhipélagosz

Kurválkodás

Egy cinikus meglátása Magyarország jelenlegi morális helyzetének, kizárólag az olvassa el, akit nem sért a cikk keresetlen és enyhén obszcén szóhasználata.

Írta: Catty21

Agyő, nagy Ő!

"Edi", Edward nem panaszkodhat, minden álma teljesülhetett volna, ha nem akar ennél többet... (Csak a hangulat kedvéért tettem fel ezt a kis "film" ismertetőt a magam szemszögéből megragadva a lényeget, hiszen nyakunkon az ünnep!...)

Írta: Zseva

A Laki-köd, avagy június figyelemre méltó fagya - 1.

1783 nyara, Izland. Iszonyú intenzitással tört ki a Laki vulkán, melyről már mindenki azt gondolta, hogy régen kihunyt. A csöndes és nyugodt környék, Kirkjubæjarklaustur falu a Skaftá folyó partján borzalmas robajra és földmozgásra ébredt. Az emberek arra gondoltak, hogy eljött a világ vége.

Írta: Persepolis

Nyilvános (fél)hivatalos levél a Télapónak

Kedves Mikulás... Akarom mondani, mélyen tisztelt Szent Miklós Úr! Rég nem írtam már neked, öö vagyis jó ideje már, hogy nem írtam Önnek... Hú, de megnehezülnek a dolgok, miután úgymond felnő az ember.

Írta: Komor Zoltán